I.rész az első lépések

Egy webáruház életre keltését talán egy házépítéshez lehet a legjobban hasonlítani.
Jobb esetben tudjuk a kezdési időpontot az elkészülés határidejét és nagyjából tisztában vagyunk a rendelkezésre álló pénzmennyiséggel, valamint hatalmas terveink és óriási elképzeléseink vannak.

1. "kellene egy ház" : Egy ház építésénél sem mondunk olyat a tervezőnek, hogy egy házat szeretnénk, mert  bután fog ránk nézni. Egy webáruház készítésének is minél konkrétabb tervekkel, minél konkrétabb  elképzelésekkel kell rendelkezni.
A teljesség igénye nélkül:
- mit fogunk árulni
- ki a célcsoport
- céges arculatunk létezik-e már
- hol kívánjuk hirdetni az oldalunkat
- milyen színvilágot képzelünk el
- milyen oldal struktúrában gondolkodunk
- oldalak amelyek tetszenek, amelyeket szeretünk használni
- milyen fizetési módokat szeretnénk
- hogyan fogjuk frissíteni a webáruházat
- milyen akciókat tervezünk

2. "minél előbb", "tegnapra": A legtöbbször elhangzó határidők.
Azonban, mint tudjuk a jó és minőségi munkához idő kell. Nem azért, mert a fejlesztő csapat órabérben dolgozik, hanem azért, mert a tervezés és a kivitelezés bizony időigényes feladat. Ha egy ház nincs jól megtervezve, ha nem áll  megfelelő alapokon, nem jól állnak a falak, a tető nem megfelelően épített, akkor bizony folyamatosan problémákba és hibákba fogunk ütközni. Nem lesz meg a konfortérzetünk sem magunknak, sem a minket meglátogató ismerős és ismeretleneknek. Végső esetben az összeomlás is fenyegethet, s oda a drága idő és befektetett munka.

3. "legyen olcsó", "egy magentot csak fel kell telepíteni és már megy is", "a szomszéd roland, tudja az a t betűs azt mondta 10ezerért megcsinálja": Ha minőséget szeretnénk, ha önmagunkkal igényesek vagyunk, akkor az ilyen gondolkodásmód távol áll tőlünk. Ha házat szeretne de csak kevés pénz van a zsebében nem kezd el terveztetni senki kacsalábon forgó palotát. Természetesen lehet álmodozni, de az üzleti élet inkább a racionális döntéseken és a logikus tervezésen alapszik. Inkább várjunk az indulással pár hónapot és stabil pénzügyi háttérrel kezdjünk bele a folyamatba, mint, hogy kiderüljön félúton elfogyott a pénzünk és a házunk nem fog befejeződni.

4. "ugyanolyan legyen mint a szomszédé" : Nem, nem, nem. Ne akarjunk már hasonlítani a szomszédhoz,
legyen egyedi arculatunk, legyenek önálló gondolataink, vigyünk életetet az oldalba. A látogató 1-1 humoros grafikai elemre, egy jellemző logora, egy jó szlogenre, egy frappáns domain névre azonnal emlékezni fog.

5. "legyen sárga alapon zöld betűvel és villogjon a piros" : Bizzuk szakemberre.
Nem véletlenül tanulta évekig, olvasott szakkönyveket, böngészett szakmai blogokat és tologatta a pixeleket. Természetesen saját oldalunk olyan lesz amilyet szeretnénk, de ne felejtsük el, nem feltétlenül egyezik a saját izlésünk a többi látogatóéval. A szakember pedig tudja, hogy mi fog tetszeni sokaknak.

 

áruház, shop, bolt, üzlet Magento alapokon, webáruház, webshop, webbolt, kereskedelem, magento magyarul

Webáruház készítés Magento alapokon.

Magyar és külföldi Magento alapú webáruházakkal foglalkozom már egy ideje. Itt fogom megosztani tapasztalataimat, véleményemet a webshop készítéssel kapcsolatban és mindennel ami ezzel a témával kicsit is összefüggésbe hozható! Ha webáruházat szeretne indítani vagy a meglévőt átalakítani, akkor keressen meg bizalommal a friss e-mail címemen!

További ajánlataim

Régebbi Magento webáruház verziók megjelenési dátumai

2015.05.01. - Magento 1.9.1.1
2014.05.13. - Magento 1.9.0.0
2013.09.25. - Magento 1.8.0.0
2012.07.05. - Magento 1.7.0.2
2012.01.11. - Magento 1.6.2.0
2011.04.26. - Magento 1.5.1.0
2010.12.08. - Magento 1.4.2.0
2010.04.23. - Magento 1.3.3.0
2008.12.29. - Magento 1.2.0.0
2008.09.02. - Magento 1.0.19870.6

 
süti beállítások módosítása