2011.02.03. 22:35

Magento vs. Egyedi fejlesztés

Sokan körbejárták már ezt a témát. Hetekig lehetne vitatkozni, melyik megoldás a célravezető. Az én célom nem a meggyőzés, hanem a tények közlése.
1995 óta foglalkozom weboldalakkal. Sokáig meggyőződésesen hittem az egyedi fejlesztés erejében. Ifjú titánként nem megkerültem a falakat, hanem áttörtem rajtuk. Az idő bölcsebbé és megfontoltabbá tett. Így kötöttem ki a Magento-nál is.

Nézzünk néhány tévhitet:

1. "Lassú a webáruház"
Gyakran a Magento elleni legnagyobb érv annak sebessége. Hogy lassú, hogy erőmű kell alá, hogy annyi minden van benne feleslegesen.
Nos, egy asztali gépen biztos nem fog sebesség rekordokat döntögetni, viszont ha már webáruház fejlesztésre és/vagy üzemeltetésre adjuk a fejünket, akkor ne bízzuk adatainkat olyan szerverre, amely az olcsó kategóriába tartozik.
Magyarországon és más országokban is találunk alacsony költségen bérelhető tárhelyet, mely megbízható, stabil és megfelelő sebességet biztosít Magento alapú webáruházunknak. Fontos azt is megjegyezni, hogy az újabb és újabb verziók a folyamatos központosított fejlesztésnek köszönhetően
erőteljesen javulnak és fejlődnek sebesség szempontjából is.

2. "A Magento fejlesztéshez nem kell programozói tudás, bárki fel tudja telepíteni és be tudja állítani."
Ez a kijelentés így önmagában butaság és nem tényeken alapuló kijelentés. A Magento egy komplex rendszer, annak minden előnyével és hátrányával is.
Neki lehet feszülni, rábízni szomszéd Pistikére, de az örök igazság itt is megállja a helyét: Olcsó húsnak híg a leve.
A Magento sem tud mindent, ezt jó előre tisztázni, előfordulnak olyan esetek, amelyek egyedi fejlesztést igényelnek. Ahhoz, hogy a következő verzió frissítésénél ne álljunk kétségbe esve, hogy jaj miért nem működik az oldalunk ismerni kell a lehetőségeket és olyan kódot kell integrálni a rendszerbe amely verzió követő.
Ezen kívül az sem elhanyagolható tudás, ha valaki megfelelően ismeri a modulokat, ha tudja mire és hogyan képes a rendszer.

3. "Bonyolult és nehézkes használni, tele van felesleges dolgokkal"
Amit nem ismerünk az bonyolult. Amitől eleve tartunk az nehézkes. Egy saját fejlesztésű webáruháznál is meg kell ismerkedni annak felépítésével, a menüpontokkal, a lehetőségekkel, a korlátokkal. Itt a Magento-nál sincs máshogy. A felesleges dolgokat pedig ki lehet kapcsolni, viszont ha szükség lesz rá, akkor egy mozdulattal vissza is kapcsolható.

4. "Nehezen lehet kereső optimalizálni"
Aki ezt kijelentette az sem látott még Magento-t működni. Igen korrekt "végterméket" tudunk előállítani segítségével. Többek között támogatja a rewrite funkciót, az url-eket szeretik a keresők, a meta, description, title tagok gyönyörűen testre szabhatóak. A statikus kiszolgáló oldalak pedig olyanok lesznek amilyennek megálmodtuk őket.

5. "Nyilt forráskód, könnyű feltörni"
Valóban nyilt a forráskód, de ez a legtöbb esetben előnyt jelent nem hátrányt. Hiszen több száz fejlesztő figyeli a rendszer minden rezdülését, könnyen kiderül ha bármilyen hiba van a mátrixban. Egy egyedi fejlesztésű webshopnál a fejlesztők létszáma igen korlátozott, ha a fejlesztésre elég időt is szántak, akkor sem biztos, hogy a  tesztelési fázisban kiderültek a rendszer nehézségei.
S itt jegyezném meg a Magento egyik legnagyobb előnyét. Szinte fejlesztő független. Bármikor elvihetjük az oldalunkat másik céghez, másik szerverre hiszen nem vagyunk kiszolgáltatva annak az 1-2 embernek aki fejlesztette az egyedi webshopunkat.
 
6. "Nem beszélni magyar"
De, beszél magyarul. Sőt úgy beszél magyarul, ahogy azt szeretnénk. Ha kell magázódik, ha kell tegeződik, ha kell bővített mondatokban kommunikál.
Alap a magyar szabványoknak megfelelő dátum és idő kezelés, nem okoz gondot a magyar adózási szabályok beállítása, s igen könnyen összeköthető a korrektül megírt számlázó, készlet nyilvántartó, hirlevél küldő, online fizetést megvalósító alkalmazásokkal is.  

áruház, shop, bolt, üzlet Magento alapokon, webáruház, webshop, webbolt, kereskedelem, magento magyarul

Webáruház készítés Magento alapokon.

Magyar és külföldi Magento alapú webáruházakkal foglalkozom már egy ideje. Itt fogom megosztani tapasztalataimat, véleményemet a webshop készítéssel kapcsolatban és mindennel ami ezzel a témával kicsit is összefüggésbe hozható! Ha webáruházat szeretne indítani vagy a meglévőt átalakítani, akkor keressen meg bizalommal a friss e-mail címemen!

További ajánlataim

Régebbi Magento webáruház verziók megjelenési dátumai

2015.05.01. - Magento 1.9.1.1
2014.05.13. - Magento 1.9.0.0
2013.09.25. - Magento 1.8.0.0
2012.07.05. - Magento 1.7.0.2
2012.01.11. - Magento 1.6.2.0
2011.04.26. - Magento 1.5.1.0
2010.12.08. - Magento 1.4.2.0
2010.04.23. - Magento 1.3.3.0
2008.12.29. - Magento 1.2.0.0
2008.09.02. - Magento 1.0.19870.6

 
süti beállítások módosítása